LEGO® Világrekord kísérlet

Magyarország legnagyobb családi LEGO-események folytatódik!

Bízunk benne, hogy minden kedves LEGO-rajongó emlékszik arra a közel egy hétig tartó monumentális eseményre, amikor is 2014-ben a LEGO Store Budapest színeiben, a Szent István téren felépült a világ legmagasabb LEGO-tornya. A mindebből következő Guinness-rekord megdöntése pedig arra késztetett minket, hogy a rekord beállítás évfordulóit megünnepelve évről évre találkozzunk Veletek!

Ennek apropójából született meg a LEGO Store Show, ami 2015-ben Magyarországra hozta a Build the Change építést, ennek keretében együtt építhettük fel a jövő városát. 2016-ban az Olimpiáé volt a főszerep, 2017-ben pedig a Sulibankkal közösen ismét sport fókuszú LEGO- eseménnyel jelentkeztünk.

2018 a változás éve! Úgy gondoltuk, hogy A LEGO Store Show-nak is ideje fejlődnie, ennek lépéseként létrehoztuk a Kidfestet, melynek fókuszában természetesen a LEGO áll, amit mi sem bizonyíthat jobban, mint az, hogy újra egy világrekordot szeretnénk megdönteni a LEGO-rajongókkal közösen.

2018. június 2-án és 3-án szeretettel várunk benneteket a Millenárison, ahol együtt megépíthetjük a világ leghosszabb LEGO-elemekből álló kígyóját! Célunk, hogy egy, a - jelenleg Malajziában felállított - 318 méter hosszú építményt túlszárnyalva, minimum 320 méter hosszúságú, több mint 1 millió LEGO-kockából álló kígyót építhessünk! Ez a rekordbeállítás csak együtt sikerülhet!

Számítunk tehát minden kedves LEGO-rajongóra a Millenárison, ahol a világrekord beállítása mellett számos LEGO-programmal, családi aktivitással és Nickelodeon-játszóházzal is készülünk.

Gyere el Te is, légy részese a világrekordnak! Szombaton és vasárnap is 10:00 - 19:00 között várunk mindenkit a Millenárison!
Korábbi rekorddöntésünk: LEGO® Toronyépítés

A világ legmagasabb tornya épült fel LEGO® kockákból Budapesten: 34,76 méter! A torony elemeit általános iskolás gyermekek, és a Bazilikához érkező látogatók építették meg öt nap alatt.

2014 májusában Magyarországon, a budapesti Szent István Bazilika előtti téren került megrendezésre a 46. LEGO® Toronyépítés, amelyet az azt megelőző évben az Egyesült Államokban 34,43 méter magasra sikerült építenie egy iskola tanulóinak.

Tavaly ezt a rekordot kellett túlszárnyalnia a magyar gyermekeknek, akiket két hivatalos dán LEGO® építőmester segített a munkálatokban. A torony elemeit általános iskolás gyermekek és a Bazilikához érkező látogatók építették meg öt nap alatt, amelyeket később egymásra illesztettek, végül így állt fel a világ legmagasabb LEGO® tornya, amelynek építésében tehát bárki részt vehetett.

A 2014 május 21-én kezdődő Guinness rekord toronyépítés mellett további számos ingyenes programmal találkozhattak a Bazilikához látogatók, mint például LEGO® mester építőakadémia, LEGO® videojáték kipróbálása a Telekom csúcskészülékein és családi mozaiképítés, továbbá Ford autóépítő verseny és mozaiképítés, LEGO® Chima™ verseny, Ninjago ninjaképző akadémia, de szabadon játszhattak a gyerekek LEGO® Star Wars™ vagy LEGO® Friends játékasztalokon is, a legkisebbeket pedig LEGO® DUPLO építőmedence várta. A hétvégi programokat többek között olyan sztárfellépők produkciói színesítették, mint Fluor Tomi, Farkasházi Réka, a Buborék Együttes és az Animal Cannibals.

Az esemény hivatalos oldalának megtekintéséhez kattints ide!