LEGO® lánc világrekord kísérlet

Építsük meg együtt a több, mint 900 méter hosszú láncot LEGO® elemekből! Ez a rekordkisérlet csak együtt sikerülhet! Gyere és légy részese Te is a világrekordnak! Június 1-jén szombaton és június 2-án vasárnap is 10:00 - 19:00 között várunk mindenkit a Millenárison!

LEGO® kígyóépítés világrekord

Magyarország legnagyobb családi LEGO-eseménye folytatódott 2018-ban is!

Bíztunk benne, hogy minden kedves LEGO-rajongó emlékezett arra a közel egy hétig tartó monumentális eseményre, amikor is 2014-ben a LEGO Store Budapest színeiben, a Szent István téren felépült a világ legmagasabb LEGO-tornya. A mindebből következő Guinness-rekord megdöntése pedig arra késztetett minket, hogy a rekord beállítás évfordulóit megünnepelve évről évre találkozzunk Veletek!

Ennek apropójából született meg a LEGO Store Show, ami 2015-ben Magyarországra hozta a Build the Change építést, ennek keretében együtt építhettük fel a jövő városát. 2016-ban az Olimpiáé volt a főszerep, 2017-ben pedig a Sulibankkal közösen ismét sport fókuszú LEGO- eseménnyel jelentkeztünk.

2018 a változás éve! Úgy gondoltuk, hogy A LEGO Store Show-nak is ideje fejlődnie, ennek lépéseként létrehoztuk a Kidfestet, melynek fókuszában természetesen a LEGO áll, amit mi sem bizonyíthat jobban, mint az, hogy újra egy világrekordot szeretnénk megdönteni a LEGO-rajongókkal közösen.

2018. június 2-án és 3-án a Millenárison megépítettük a világ leghosszabb LEGO-elemekből álló kígyóját! A Malajziában felállított - 318 méter hosszú építményt túlszárnyalva, 321 méter hosszúságú, több mint 1 millió LEGO-kockából álló kígyót építettünk! Ez a rekordbeállítás csak együtt sikerülhetett!

Számítunk tehát minden kedves LEGO-rajongóra a Millenárison idén is, ahol az új LEGO lánc világrekord beállítása mellett számos LEGO-programmal, családi aktivitással és Nickelodeon-játszóházzal is készülünk.

Gyere el Te is, légy részese a világrekordnak! Szombaton és vasárnap (2019. június 1-2.) is 10:00 - 19:00 között várunk mindenkit a Millenárison!

Korábbi rekorddöntésünk: LEGO® Toronyépítés

A világ legmagasabb tornya épült fel LEGO® kockákból Budapesten: 34,76 méter! A torony elemeit általános iskolás gyermekek, és a Bazilikához érkező látogatók építették meg öt nap alatt.

2014 májusában Magyarországon, a budapesti Szent István Bazilika előtti téren került megrendezésre a 46. LEGO® Toronyépítés, amelyet az azt megelőző évben az Egyesült Államokban 34,43 méter magasra sikerült építenie egy iskola tanulóinak.

Tavaly ezt a rekordot kellett túlszárnyalnia a magyar gyermekeknek, akiket két hivatalos dán LEGO® építőmester segített a munkálatokban. A torony elemeit általános iskolás gyermekek és a Bazilikához érkező látogatók építették meg öt nap alatt, amelyeket később egymásra illesztettek, végül így állt fel a világ legmagasabb LEGO® tornya, amelynek építésében tehát bárki részt vehetett.

A 2014 május 21-én kezdődő Guinness rekord toronyépítés mellett további számos ingyenes programmal találkozhattak a Bazilikához látogatók, mint például LEGO® mester építőakadémia, LEGO® videojáték kipróbálása a Telekom csúcskészülékein és családi mozaiképítés, továbbá Ford autóépítő verseny és mozaiképítés, LEGO® Chima™ verseny, Ninjago ninjaképző akadémia, de szabadon játszhattak a gyerekek LEGO® Star Wars™ vagy LEGO® Friends játékasztalokon is, a legkisebbeket pedig LEGO® DUPLO építőmedence várta. A hétvégi programokat többek között olyan sztárfellépők produkciói színesítették, mint Fluor Tomi, Farkasházi Réka, a Buborék Együttes és az Animal Cannibals.

Az esemény hivatalos oldalának megtekintéséhez kattints ide!